Vuxenutbildningen Borås Stad
 
Här kan du söka kurser och utbildningar inom grundläggande och gymnasial vuxenutbildning samt yrkesutbildningar
Ansökan öppen :
kursstart 30 mars: Ansökan öppen från 15 januari och stänger den 15 februari

Kommande ansökningsperiod :
Kursstart juniAnsökan öppen från 15 mars och stänger den 30 april
Kurstart september : Ansökan öppen från 15 mars och stänger den 15 juni

Din ansökan behandlas när den är komplett och antagning sker löpande.Följ din ansökan på din studerande konto i Avis för aktuell information samt eventuella SMS om vi behöver ha kontakt med dig. 
 
 Har du några frågor så kontakta studie- och yrkesvägledare:
Besök oss gärna på DropIn  
Öppettider se www.boras.se/vux/syv
 e-post vux.syv@boras.se 
Telefon 033-35 81 20


Klicka här för att se film om hur du gör en ansökan.
 


Till dig som söker studier på grundläggande eller gymnasial teoretisk nivå och är helt ny elev i Vuxenutbildningen i Borås.
För att vi ska behandla din första ansökan ska du upprätta en studieplan tillsammans med en studievägledare. När du skickat in din ansökan ska du kontakta Vuxenutbildningens studievägledning på telefon 033-358120 eller besöka drop-in på Fabriksgatan 12. Öppettider hittar du på www.boras.se/vux/syv

Observera att du ej får studera en distanskurs som du redan har godkänt betyg i. Om du vill repetera en tidigare kurs kan du eventuellt få göra det i mån av plats på dagtid eller kvällstid.
 


Om du inte är folkbokförd i Borås, så skall du lämna en kopia av ansökan till din hemkommun. De beslutar om de finansierar studieplatsen och därefter behandlas din ansökan.Svaret från din hemkommun måste vara oss tillhanda senast 5 dagar efter sista ansökningsdag.

Undantag: Yrkesutbildningar och kurser märkta med BR, kan sökas fritt av dig som är folkbokförd inom Borås-Regionen: Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda (om du får ett automatmail att söka via hemkommunen så kan du bara kasta det).
 

Behandling av personuppgifter
De uppgifter du lämnar i din ansökan registreras och hanteras i Vuxenutbildningens studerandehanteringssystem och behandlas i enlighet med Dataskyddsförordningen (även kallad GDPR)
 
Du kan läsa mer om hur Borås Stad hanterar dina personuppgifter 
 

Har du skyddade personuppgifter och söker utbildning/kurser på grundläggande eller gymnasial nivå klicka på länken nedan för att se hur du går tillväga.

Information till dig som har sekretessmarkerade personuppgifter 
 
 

 

 

Logga in med ditt studerandekonto

Har du inget studerandekonto?

För att du ska kunna göra en ansökan måste du skapa ett studerandekonto. När du har det kan du logga in, skapa och skicka din ansökan.

SFI-anmälan / Application for Sfi courses

Information

* Du kan välja många av våra kurser och utbildningar som dag- kvälls-, närdistans- distans- eller flexkurser. Några kan du även läsa som lärling.

* I varje ansökan kan du lägga in till högst 8 kurser/kurspaket. Du kan göra högst 3 ansökningar under en tvåmånadersperiod.


Alvis logo Alvis från Gotit